Folosirea grăsimii animale ca biodiesel reduc emisiile de GHG

Folosirea grăsimii animale ca biodiesel reduc emisiile de GHG

Biodieselul făcut din grăsime animală ar putea contribui la reducerea cu până la 85% la emisiile de GHG (gaze de seră) rezultate din procesarea produselor cu origine animala, potrivit Asociatiei Procesatorilor Europeni de Grăsimi și Asociația  EFPRA, informează Globalmeatnews.

Descoperirea a fost făcută în timpul unui studiu recent la Institutul pentru Energie și Cercetare a Mediului (IFEU) în Heidelberg, sud-vestul Germaniei.

În timp ce biodieselul făcut din grăsime animală a fost perceput pentru o lungă perioadă de timp a fi extrem de sustenabil, EFPRA a declarat că, având în vedere cota GHG prevăzută în Directiva privind Calitatea Carburanților, nu este vorba doar despre respectarea cerințelor minime – nivelul realizabil devine, de asemenea, din ce în ce mai important.

IFEU a examinat metodologia care subliniază calcul de economisire de 85%, ca parte a unui studiu comandat de EFPRA, care analizează în mod special modul în care sunt alocate emisiile gazelor cu efect de seră GHG rezultate din prelucrarea subproduselor de origine animală.

Biodieselul reprezinta un carburant alternativ pentru motoarele de tip diesel al carui principal avantaj il reprezinta faptul ca este un carburant regenerabil, non-toxic si biodegradabil. Deasemenea poate fi utilizat in majoritatea motoarelor de tip diesel fara a fi necesare modificari ample ale acestora, fiind obtinut in urma unor reactii chimice dintre lipide (de origine vegatala sau animala) cu un alcool in urma carora se obtin esteri ai acizilor grasi.

Pentru ca biodieselul sa corespunda in punct de vedere calitativ, trebuie sa ii lipseasca din compozitie alcoolii, catalizatorul, sapunurile, glicerina, trigliceridele care nu au reactionat sau au reactionat partial si acizii grasi liberi.

Niels Leth Nielsen, președintele EFPRA, a declarat: „Biodieselul facut din grasime animala nu numai că ajută la conservarea resurselor, acesta realizează de asemenea economii foarte mari în ceea ce privește emisiile de GHG. Asta înseamnă că deja avem acces la un biocombustibil avansat.”.

Meat MIlk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *