ARBIO pregătește răspunsul investitorilor români în problema biogazului

ARBIO pregătește răspunsul investitorilor români în problema biogazului

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) colaboreaza strans cu partenerii europeni, Asociatia Europeana de Biomasa (AEBIOM) si Asociatia Europeana de Biogaz (EBA). Astfel, ARBIO a fost contactata recent de catre AEBIOM si EBA, pentru a elabora impreuna  rapoarte care vor prezenta situatia din Romania in sectorul biocombustibililor si vor determina ansamblul pentru investitori asupra tarii noastre pentru perioada urmatoare. De asemenea, aceste rapoarte sunt folosite in mod frecvent la nivel european de catre autoritati si functionari astfel incat sa fie de acord cu privire la politicile care au efect direct asupra vietii noastre si sectorului.

 

Pentru rapoartele respective, ARBIO se adreseaza membrilor sai si prietenilor din sectorul nostru, oferind posibilitatea de a lucra impreuna si pentru a livra documente de calitate care vor fi apreciate pe plan european. (Pentru persoanele care doresc, acestea vor primi o scrisoare de recomandare din partea ARBIO pentru a fi anexata CV-ului).

Mai jos va prezentam cateva dintre proiectele la care ARBIO lucreaza in aceasta perioada, solicitand punctele de vedere ale celor interesati:

 

1-Regulament cu privire la utilizarea Biomasei pentru energie in Romania (in colaborare cu AEBIOM)

 

In acest raport se vor regasi informatii cu privire la schemele de sprijin si politici pentru energie din biomasa, care sa acopere toate cele trei sectoare energetice: electricitate, incalzire si racire si transport. Toate aceste informatii vor fi incluse pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene intr-un raport statistic, pentru a oferi o analiza si comparatie cu privire la politicile de bioenergie care au un impact major pe pietele europene.

 

Aceste informatii vor fi publicate in urmatorul Raport statistic AEBIOM care va fi publicat la mijlocul lunii Octombrie. Pentru editia din acest an, s-a decis includerea unui capitol suplimentar cu privire la aspectele economice. In cadrul acestui capitol ne-am propus sa oferim informatii cu privire la preturile aschiilor de lemn / peletilor, in comparatie cu cele pentru combustibili fosili si informatii nationale privind schemele de sprijin in domeniul bioenergiei. Aici suportul membrilor nostri este esential.

 

Atasat puteti gasi un tabel pentru Romania privind schemele de sprijin. Am aprecia daca puteti parcurge documentul, corecta, modifica sau adauga orice informatie o considerati utila. (va rugam sa o faceti in track changes). Puteti sublinia, de asemenea, ceea ce considerati a fi cel mai important suport pentru Bioenergie. Am aprecia feedback-ul dvs. prompt in aceasta problema.

 

2-Raport privind Biogazul in Romania (in colaborare cu EBA)

 

In acest raport se vor regasi informatii care vor acoperi subiecte precum productia si utilizarea Biogazului si Biometanului, schemele de sprijin si pietele din Europa. Se va acorda, de asemenea, o importanta speciala industriei de gazeificare, in curs de dezvoltare in Europa.

Rezultatele acestui raport vor sta la baza intalnirilor cu oficialii europeni, fie pentru a aborda economia circulara, reglementarea ingrasamintelor, energia obtinuta din deseuri, Uniunea Energiei sau oricare alta politica majora din cadrul Uniunii Europene.

 

3-Managementul deseurilor municipale in Romania (in colaborare cu EBA)

 

Managementul deseurilor reprezinta una dintre problemele importante cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste protectia mediului.

Acest raport se refera la activitatile de colectare, transport, depozitare, tratare, valorificare si eliminare a deseurilor municipale. Aceste activitati ale gestionarii deseurilor trebuie sa se desfasoare cu respectarea normelor de protectie a mediului, care reflecta cerintele impuse de legislatia europeana.

Maria Demetriad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *