Statele Unite au mărit taxa de import la unt

Săptămâna trecută, guvernul SUA a crescut tariful de import pe unt de US $ 510 / tona (la US $ 2.051 / tonă), reducând semnificativ prima curent disponibil de pe piață pentru producătorii din UE.

 

Marea Britanie nu exportă cantități semnificative de unt direct în SUA, media fiind de  75 tone pe an. Însă exporturile de unt ale țărilor din UE către SUA s-au dublat în primele șase luni ale anului 2015, SUA devenind a doua mare destinație de export pentru untul euroipean, după Arabia Saudită. În ciuda majorării tarifelor, vânzările de unt în SUA încă ar putea oferi un profit mai mare decât vânzările din Europa, deși marja este acum semnificativ redusă.

 

În plus, embargoul impus de Rusia a dus la situația ca exporturile de brânză din Europa să se deruleze cu 100k tone , adică 13% mai puțin, pentru anul încheiat iunie 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În ciuda acestui fapt, Europa rămâne cel mai puternic jucător pe piața mondială la brânză și unt, iar exporturile sunt în creștere pe piețele din SUA și Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *