Preț de șoc pe piața americană a cărnii de vită!

Preț de șoc pe piața americană a cărnii de vită!

Condițiile de pe piața cărnii de vită din SUA sunt în cădere liberă, începând din anii 2014-2015. Prețul pe” pound”  al cărnii de vită din SUA a scăzut cu aproximativ 28% în perioada ianuarie-decembrie 2015, conform datelor statistice ale societății Index Mundi.

 

Această spirală descendentă a prețurilor cărnii de vită, care a început să scadă din septembrie 2014, a creat mari probleme procesatorilor de bovine. ”Dinamica de aprovizionare globală de carne de vită a dus la o corecție mare de preț. La toate acestea, ciclul arată că prețurile vor continua să aibă o tendință mai scăzută și în anii 2016, 2017 și 2018”, a spus Randy Blach, CEO al organizației de cercetare CattleFax. CattleFAx este o firmă de cercetare de date și analiză, specializată în furnizarea de perspectivă de atac în cazul industriei golbale de carne de vită.

 

”Marjele de carne de vacă și vițel vor fi în continuare profitabile, dar în mod substanțial mult mai mici decât în ultimii doi ani”, a declarat Kevin Bun, analist la CattleFax. ”Rusia și China reprezintă încă cele mai mari oportunități pentru carnea de vită dinSUA, dar restricțiile comerciale vor continua să limiteze exporturile și în acest an”, este concluzia specialiștilor americani, potrivit Globalmeatnews.com.

Miruna Sorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *