Producția de carne de porc a Rusiei a crescut cu 9,3 %

Producția de carne de porc a Rusiei a crescut cu 9,3 %

Producția de carne de porc în Rusia a crescut într-un ritm fără precedent și neîntrerupt în ultima vreme, în pofida condițiilor de piață nefavorabile, aşteaptându-se ca țara să își acopere în totalitate necesarul de consum, până în 2020, concomitent cu creșterea exportului, după cum informează PigProgress.

 

Estimările pentru 2016 indică o creștere de 9,3% an la an, în comparație cu 2015. Rusia trebuie să fi produs în jurul valorii de 3,39 milioane de tone (slaughterweight), în 2016, explică Dr. Iuri Kovalev, preşedintele Uniunii Naţionale a Producătorilor de Carne de Porc din Rusia. (NSS) .

 

Numai în ultimul deceniu, spune Kovalev, producția de carne de porc internă s-a dublat. Această creștere este adribuită în principal, marilor companii producătoare de carne de porc la nivel industrial. Motivul din spatele acestei creșteri puternice este un program de stimulare naţională de stat pentru agricultură, inclusiv acordarea de subvenții pentru societățile agricole.

 

Scopul final: satisfacerea consumului intern pentru produsele agricole până în 2020. Pe măsură ce sectorul cărnii de porc continuă să investească și să crească, ambițiile Moscovei par să fie îndeplinite.

 

Interzicerea produselor europene în Rusia a făcut acest obiectiv și mai urgent, măsura dovedindu-se benefică pentru industria producției de carne de porc domestic a Rusiei. În urmă cu circa trei ani, guvernul rus a început să aplice sancțiuni Europei, în primul rând, pretextând prezenţa pestei porcine africane în Uniunea Europeană, urmată ulterior de interzicerea comerțului interzicerea tuturor cărnii UE, ca urmare a tensiunilor geopolitice.

Maria Demetriad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *