Premiere robotizate pentru fermieri, de la DeLaval

Premiere robotizate pentru fermieri, de la DeLaval

DeLaval a lansat sistemul de muls VMS V300, dar și împingătorul de alimentare robotizat OptiDuo. Compania suedeză, deținută de proprietarii Tetra Pak, a declarat că VMS V300 ajută mai mult fermierii, făcându-i să se bazeze mai puțin pe incertitudinile viitoare ale pieței muncii și pe păstrarea în prim-plan al bunăstării animalelor și siguranței alimentare.

 

Joakim Rosengren, președinte și CEO al DeLaval, a declarat citat de Dairy Reporter că firma are obligația și oportunitatea de a contribui la o practică mai bună a mulsului în toate părțile lumii, având drept scop direct sprijinirea fermierilor față de provocările zilnice.

 

„Proiectarea noului sistem VMS V300 are în centrul său fermierii și provocările lor, permițându-le să facă mai mult cu mai puțin. Suntem într-adevăr foarte mulțumiți de rezultatul fantastic obținut „, a spus Rosengren.

 

Sistemul are o rată de impact a spray-ului de 99%, un multicounter real, cu o creștere a capacității cu 10% față de modelul anterior, un cost de funcționare mai mic, o viteză de atașare de până la 99,8% și un timp de atașare mai rapid cu 50%, la o capacitate de muls de 3500 kg de lapte pe zi.

 

Sistemul VMS V300 este livrat cu DeLaval InControl, noua interfață de utilizator, care permite accesul la informații și controlul sistemului de la distanță. Sistemul de muls VL00 de la DeLaval VMS este disponibil acum în întreaga lume.

A doua premieră DeLaval este echipamentul OptiDuo, care remixează și repoziționează furajele pe masa de alimentare. Această nouă abordare mărește consumul de furaje, reduce deșeurile de hrană și îi ajută pe fermieri să economisească timp.

 

DeLaval OptiDuo asigură că vacile au întotdeauna acces la hrană proaspătă. Tehnologia permite remixarea hranei înainte de mutarea pe masa de hrănire. Cu ajutorul șnecului rotativ dublu-spiralat și al funcției adaptive de antrenare, furajele sunt repoziționate pe masa de alimentare, umplând eventualele goluri și asigurându-se că toroanele de grăsimi rămân intacte. Aceasta înseamnă că vacile cu rang inferior nu sunt împinse în poziții goale, reducând concurența și stresul la masa de hrănire.

 

Dr. Trevor DeVries, profesor și șef de cercetare la Universitatea din Guelph, a declarat că tehnologia are potențialul de a asigura că vacile de lapte au acces permanent la o dietă bine amestecată.

 

„Acest lucru ar trebui să contribuie nu numai la asigurarea unei cantități maxime de substanță uscată, ci și la minimizarea sortimentării furajelor și la permiterea vacilor să își folosească timpul mai eficient. Acest lucru lasa mai mult timp pentru a rumina „, a spus DeVries.

 

DeLaval OptiDuo are opțiunea de a adăuga un dozator de concentrat. De asemenea, poate gestiona automat cantități diferite de furaje, precum și mai multe tipuri de furaje, inclusiv orice tip de amestec total (TMR), paie, fân sau iarbă proaspătă.

 

Echipamentul poate fi utilizat într-o gamă largă de situații, inclusiv în grajduri cu pante de 5% și alei de lățime diferite, precum și în ferme cu grajduri multiple. DeLaval OptiDuo este acum disponibil în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. America, Asia și Oceania vor urma în curând.

Maria Demetriad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *