IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii

IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii

(Comunicat)  O nouă sală de expoziții, un aspect optimizat, un spațiu de expunere mai mare și înregistrări de la toți liderii de piață – acestea sunt semnele pozitive ale ediției celui mai mare târg al Industriei mondiale a Cărnii, IFFA 2019.

 

În acest fel, Industria demonstrează un angajament ferm față de cel mai mare târg comercial internațional și va face prezentarea pe o expunere mult mai substanțială de spațiu, decât la ultima ediție. Sub motto-ul „Meet the Best”, IFFA va stabili din nou obiectivele tehnologice pentru viitor și va arăta întregul spectru de produse și servicii pentru sectorul cărnii – de la producție până la tehnologie de vârf.

 

Având toate argumentele de partea sa, IFFA este cel mai important târg pentru industria cărnii: numeroase companii renumite din Germania și din întreaga lume s-au înregistrat deja, pentru a-și prezenta cele mai recente produse și servicii pe 119.000 de metri pătrați de spațiu expozițional (brut).

 

Cel mai mare târg comercial din lume pentru sector își deschide porțile între 4 și 9 mai 2019, când va face din nou din Frankfurt am Main centrul atenției mondiale. În acest sens, Wolfgang Marzin, Președinte și Chief Executive Officer (CEO) al Messe Frankfurt, a declarat:

 

„Împreună cu industria, așteptăm cu nerăbdare un fantastic IFFA 2019 și toate semnele indică creșterea economică. Astfel, IFFA își continuă lunga poveste de succes, începută împreună cu Asociația Măcelarilor Germani la Centrul Expozițional din Frankfurt, în 1949. Suntem foarte mândri că în deceniile care au trecut, noi și partenerii noștri din acest sector am reușit să facem din IFFA o necesitate pentru întreaga industrie mondială a cărnii. ”

 

Messe Frankfurt așteaptă cu nerăbdare să primească peste 1.000 de expozanți din aproximativ 50 de țări. Pe un număr de aproximativ 119.000 de metri pătrați de spațiu expozițional, cu 8 % mai mult decât în ultimii ani, companiile vor prezenta tehnologii inovatoare, tendințe și soluții orientate spre viitor pentru toate etapele lanțului de procesare a cărnii, de la sacrificare și dezmembrare, rafinare, ambalare și vânzări. Peste 60.000 de vizitatori din 140 de țări sunt așteptați.

 

Richard Clemens, Director General al Asociației VDMA pentru prelucrarea produselor alimentare și a ambalajelor, partenerul conceptual al IFFA, a declarat la rându-i: „Pentru producătorii de mașini, IFFA este cea mai importantă platformă internațională. Poziționarea clară permite expozanților și vizitatorilor din întreaga lume să se pregătească eficient, să obțină o imagine de ansamblu globală și, prin urmare, să obțină o experiență echitabilă, orientată spre viitor. Nicăieri altundeva nu veți puteți găsi atât de mulți experți și un spectru atât de larg de inovații, idei și modele de afaceri care se rotesc în jurul celei mai valoroase dintre toate produsele alimentare, carnea”.

 

Schema optimizată cu noua hală 12

 

Construită conform standardelor cele mai înalte și cele mai moderne, noua hală 12 va fi utilizată pentru  pentru prima dată în 2019. Rezultatul este o rută circulară care leagă toate sălile IFFA și care le permite vizitatorilor să obțină o prezentare rapidă a întregului spectrul de frecvențe pe care trebuie să-l prezinte într-un minim de effort pietonal. În acest scop, expozanții și produsele lor sunt aranjate de-a lungul principalelor etape de procesare ale industriei cărnii.

 

Orientare relevantă: Temele de top ale IFFA 2019

 

IFFA este locul unde se afișează și se discută despre tot ceea ce conduce sectorul în prezent și despre subiectele care indică direcția spre viitor. În 2019, obiectivul programului și schimbul de opinii ale experților vor fi temele principale ale „producției optimizate”, „eficienței resurselor”, „siguranței alimentare” și „tendințelor alimentare”.

 

Producția optimizată este un subiect constant recurent. Companiile din industria cărnii și alimentelor pot economisi timp și costuri prin procese de producție perfect coordonate. Când vine vorba de achiziții noi, accentul se pune din ce în ce mai mult pe eficiența generală a fabricilor. Cu toate acestea, sistemele existente au adesea un potențial ascuns care trebuie exploatat.

 

Discuția privind eficiența utilizării resurselor oferă o varietate de modalități de reducere a costurilor. Există deja numeroase soluții tehnice care vizează eficientizarea utilizării energiei, apei și a materiilor prime. În cazul ambalajelor, accentul se pune pe economisirea materialelor.

 

Siguranța alimentară are prioritate în industria cărnii. Este esențial să se protejeze consumatorii și așteptările lor justificate, în ceea ce privește calitatea și perisabilitatea, prin protecția optimă a produselor. Soluțiile inovatoare de ambalare au, de asemenea, o contribuție decisivă la protejarea materiei prime prețioase: carnea.

 

Soluțiile digitale sunt deja realitate pe partea de producție. Mașinile sunt dotate cu senzori, module radio și dispozitive de măsurare, iar datele rezultate sunt utilizate pentru monitorizarea producției și îmbunătățirea procesării. Scopul „fabricii inteligente” este de a stăpâni perfect procesele complexe, de a fi rezistentă la incidente și de a putea reacționa imediat la schimbările din procesul de producție.

 

În cazul tendințelor alimentare, consumatorul se află în centrul atenției. Sectorul cărnii se caracterizează prin noi produse, idei și rețete, precum și prin „alimente funcționale” și „etichetare curată”, în segmentul ingredientelor, fără a mai menționa creșterea continuă a produselor convenience. De asemenea, de mare interes sunt noile concepte de magazine, servicii online și tendințe actuale, la punctul de vânzare.

 

Synergetic: Programul complementar al evenimentului

 

Pe lângă produsele și serviciile inovatoare prezentate de expozanți, IFFA oferă un program complementar multilateral de evenimente care se concentrează pe evoluțiile actuale din acest sector.

 

Cursurile de experți cu exemple de bune practici, expoziții speciale, concursuri și excursii ghidate oferă vizitatorilor șansa de a aduna informații, de a purta discuții și de a face noi contacte. Noi, în 2019, vor fi excursiile ghidate, în care experții iau vizitatori la expozanți selectați și oferă o imagine de ansamblu a inovațiilor interesante.

 

Ca și în trecut, târgul va fi locul de desfășurare al competițiilor internaționale de calitate ale Asociației Măcelarilor din Germania (Deutscher Fleischer-Verband – DFV), un punct culminant în fiecare IFFA. În plus, „Forumul IFFA” va genera din nou impulsuri referitoare la subiecte cheie din domeniile afacerilor, tehnologiei și dezvoltării, în timp ce „Bucătăria IFFA” oferă o demonstrație live a unei linii de producție în funcțiune.

 

Detaliile tuturor evenimentelor din programul IFFA pot fi găsite în secțiunea „Teme și evenimente”, de pe site-ul IFFA la www.iffa.com. Aici, vizitatorii vor găsi, de asemenea, sfaturi utile și informații despre participarea la târg.

 

Despre Messe Frankfurt

 

Messe Frankfurt organizează târguri internaționale cu tematică de procesare a produselor alimentare, grupate în clusterul „Tehnologii alimentare”. În prezent, portofoliul de evenimente conține patru târguri. În afară de IFFA – numărul 1 pentru industria cărnii – la Frankfurt am Main, se organizează Tecno Fidta – International Food Technology, Additive & Ingredients Trade Fair – în Argentina, Meat Expo China în orașul chinezesc din Changsha și Modern Bakery Moscow – Târgul internațional de comerț cu produse de panificație și cofetărie – în Federația Rusă. Informații suplimentare pot fi găsite pe internet la: www.food-technologies.messefrankfurt.com.

meatmilk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *