Centenarul Marii Uniri: Mesajul AFIR

Centenarul Marii Uniri: Mesajul AFIR

„A vorbi despre instituția care pe parcursul a 18 ani a adus o contribuție esențială la dezvoltarea durabilă a  mediului rural românesc reprezintă un demers complex, dar și o postură onorantă. A fost un drum lung, dar putem spune că în acest moment AFIR este o instituție puternică, stabilă și profesionistă. Iar acest lucru este demonstrat prin rezultatele obținute până în prezent.

 

Pentru necesarul economiei agrare românești este doar un început, dar acești bani se văd deja în producțiile agricole tot mai mari de la an la an, în infrastructura modernă a multor comune și în bunăstarea fermierilor și a locuitorilor de la sate, care încep să obțină profit din investițiile finanțate cu fonduri europene.

 

Preocuparea pe care o avem este însă de a asigura prin aceste fonduri nu doar o prosperitate pasageră, ci de a gândi pe termen lung dezvoltarea satului românesc.

 

AFIR va menține în continuare același standard înalt în activitatea sa și va contribui constant la dezvoltarea durabilă a mediului rural românesc. O preocupare permanentă la nivelul agentiei este aceea de a simplifica pe cât posibil accesarea fondurilor europene pe care le gestionăm cât și implementarea investițiilor care au primit finanțare.

 

Sunt bucuros că am reușit să restabilim o punte de legătură cu beneficiarii proiectelor de investiții pe care le-am finanțat pentru că obiectivul nostru este unul comun, acela ca fondurile accesate să rămână integral în țară și de ele să beneficieze cât mai multe comunități rurale.

 

Este un moment aniversar pentru AFIR care în acest an a sărbătorit majoratul, dar și pentru că celebrăm 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba-Iulia, care a consfințit realizarea statului național unitar român.Este un motiv de sărbătoare, un prilej de gândire pentru fiecare român de azi.

 

Marea Unire nu s-a făcut în condiții ușoare. Și, totuși, au reușit acolo unde toți cei dinaintea lor dăduseră greș de nenumărate ori. Au reușit pentru că au acționat împreună. Moștenirea pe care ne-au lăsat-o nu este doar un cadou, ci este o datorie.

 

Este nevoie de timp. Este nevoie de muncă. Este nevoie de o permanentă intensificare a eforturilor pentru a ne atinge adevăratul potențial. Accesarea fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală reprezintă o soluţie viabilă pentru modernizarea agriculturii la nivel naţional.

La Mulți Ani, România, La Mulți Ani, români!”

(Adrian CHESNOIU-Director General al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale)

meatmilk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *