Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.

 

Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere pentru industria agro-alimentară din România, dar și direcții strategice ale UE privind dezvoltarea unei agriculturi durabile.

 

Derulată în perioada iunie – noiembrie 2019, caravana include 3 întâlniri în 3 județe reprezentative pentru sectorul agroalimentar:  BRAȘOV – 20 iunie, TIMIȘOARA – 3 iulie, CLUJ – 6 noiembrie.  Evenimentele se adresează companiilor active în producția primară și procesare alimentară din toate ramurile.

 

Accesul este gratuit, pe bază de invitatie, iar fiecare eveniment include o sesiune de prezentări, dezbateri și networking, precum și o vizită aplicată în teren. Vorbitorii invitați, specialiști naționali șii nternaționali, vor prezenta și analiza tendințe și oportunități în producție, resurse primare și consum de energie, programe de finanțare actuale ș iviitoare (inclusiv proiecte de cooperare în Uniunea Europeană),  dar și studii de caz pentru creșterea eficienței energetice și maximizarea profitabilității.

 

Bioeconomia implică reducerea amprentei energetice și  a costurilor producției primare și a întregului lanț de aprovizionare. Până în prezent, pentru bioeconomie au fost alocate investiții de 3,85 miliarde EUR în cadrul „Horizon 2020” (2014-2020), iar 10 miliarde EUR sunt propuse în noul program 2021-2027.

 

Mai mult, creșterea eficienței energetice și a ponderii energiilor din surse regenerabile în consumul total sunt obiective asumate deja de UE, susținute prin programe de finanțare. Până în 2020, 20% din totalul energiei produse în Europa trebuie să provină din surse regenerabile (vânt, soare, valuri și surse bioenergetice).

 

În prezent, în România, până pe data de 1 iulie, este deschis un apel în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, obiectiv specific 6.1 – fonduri de 197.329.787,00 EURO pentru sprijinirea investițiilor în cresterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin expolatate (biomasă, biogaz, geoterm).

Agenda detaliată a evenimentelor și formularul de înregistrare sunt disponibile pe www.conferinte.tmtpr.ro și  www.energynomics.ro.

meatmilk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *