Ultima întâlnire a Grupurilor de Lucru LEADER din seria 2018-2019

Ultima întâlnire a Grupurilor de Lucru LEADER din seria 2018-2019

(Comunicat) Secretarul de stat Teodora Gabriela GHENIU a participat la reuniunea Grupurilor de Lucru LEADER 2014-2020 – ”Rezultate și Perspective”, care a avut loc la Tușnad.

 

Principalele subiectele au vizat analiza rezultatelor implementării Strategiilor de Dezvoltare Locală și informații legate de pregătirea și implementarea proiectelor de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală ( GAL ) prin intermediul abordării LEADER și concluzii în urma procesului de evaluare a Strategiilor de Dezvoltare Locală realizată de GAL-uri.

 

În cadrul întâlnirii au fost prezentate exemple de bune practici ce au constat în vizite pe teren la două proiecte din zona neagricolă. Astfel, cei prezenți au vizitat un atelier de croitorie din comuna Leliceni, județul Harghita care a accesat fonduri europene pentru construirea unei hale de producție și dotarea cu mașini și echipamente specifice.

 

Cel de-al doilea proiect vizitat a fost o asociație de turism din Băile Tușnad, unde a fost creat un spațiu de agrement având ca scop principal îmbunătățirea infrastructurii asociației în ramura de sport și activități recreative – paintball.

 

Pe parcursul reuniunii au mai fost prezentate două inițiative de proiecte inovatoare pe sM 19.3 – componenta B de coordonare.

 

Evenimentul de la Băile Tușnad a fost ultimul dintr-o serie de 24 întâlniri ale Grupurilor de Lucru LEADER organizate în perioada 2018-2019 la care au participat peste 2.700 de persoane.

meatmilk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *