Ferma

284

Consumul de carne va scădea

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Consumul de carne pe cap de locuitor în UE este de așteptat să scadă cu 1,5% în 2024 din cauza inflației prețurilor și a ofertei mai scăzute de pe piață, informează ultima analiză publicată de Consiliul European.

Producția de carne de vită din UE este de așteptat să scadă în continuare în 2024 cu -3,1%, în principal din cauza unei ajustări structurale în sectorul cărnii de vită și a produselor lactate și a marjelor scăzute.

Importurile din UE ar putea scădea din cauza producției scăzute din Regatul Unit, în timp ce America de Sud nu compensează pe deplin pierderile de importuri din Marea Britanie. Exporturile UE continuă să se lupte cu prețurile interne ridicate.

Un efectiv de reproducție mai mic, precum și pesta porcină africană (PPA) împing producția de carne de porc din UE și mai mult în scădere cu 6,6% în 2024, în ciuda prețurilor mai mici ale furajelor. Cererea internă susținută și cererea mai scăzută din China au încetinit exporturile UE cu 16% în 2023.

Producția de păsări din UE ar putea beneficia de o redresare de 3,3% în 2024 datorită faptului că este una dintre proteinele animale mai ieftine disponibile.

Pe de altă parte, prețurile la păsările de curte din UE fac exporturile mai puțin competitive. Brazilia, Ucraina și Thailanda trimit volume substanțiale către UE (+12%), în timp ce Marea Britanie înregistrează un declin masiv.

Efectivele scăzute de ovine din UE a împins sacrificarea cu -1,8% în 2023. Cererea susținută și prețurile interne ridicate favorizează mai multe importuri din Noua Zeelandă și Regatul Unit (+15% în 2023), informează sursa citată. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2