Ferma

457

Cum a evoluat producția globală de carne de porc în ultimii 25 de ani

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Publicația de specialitate Pig333 a realizat o analiză care ne arată cum a evoluat producția de carne de porc (în milioane de tone) în ultimii 25 de ani, precum și clasamentele pe țări și cum s-au schimbat acestea.

Potrivit analizei, s-a observat o creștere susținută în China până la apariția pestei porcine africane în 2018 și cum, după o scădere spectaculoasă, producția de carne de porc și-a revenit.

În ceea ce privește clasamentul țărilor de top producătoare, vedem că nu a existat nicio mișcare pentru primele patru locuri în ultimii 25 de ani dacă luăm în considerare UE în ansamblu. Observăm cum Rusia și Vietnam au urcat poziții împotriva Canadei.

Acest lucru se schimbă atunci când împărțim UE în țări, unde Spania a făcut o descoperire în 2020, devenind principalul producător din UE, înlăturând Germania, care a pierdut 20 de ani de hegemonie, devenind al treilea producător mondial după China și Statele Unite, până anul trecut când a fost depășit de Brazilia.

Având în vedere că valorile pentru China denaturează graficul și nu ne permit să apreciem evoluția în celelalte țări.

Analiza indică același grafic dar fără China și cu UE reprezentată de principalii producători (Spania, Germania, Franța, Polonia, Țările de Jos, Danemarca, Italia și Belgia), care reprezintă aproximativ 86% din producția totală a UE.

Clasamentul îl puteți observa în imaginea de deschidere a acestei știri.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2