Ferma

284

EDA cere finalizarea urgentă a necocierilor pe Tratatul Mercosur

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat emis de Asociație, EDA face apel la liderii UE și Mercosur să încheie rapid negocierile comerciale cu privire la punctele deschise rămase.

Pe scurt, nu este timp de pierdut. Punerea în aplicare a acordului UE-Mercosur va stimula integrarea economiilor noastre și va ajuta la diversificarea lanțurilor noastre valorice atât pentru importuri, cât și pentru export.

Acest lucru este esențial pentru competitivitatea sectoarelor noastre orientate spre export, care creează zeci de milioane de locuri de muncă în Europa și oferă o contribuție esențială la prosperitatea și standardele de viață ale cetățenilor europeni.

De asemenea, ajută la promovarea autonomiei strategice deschise a UE în vremuri de preocupări crescânde în materie de securitate economică, prin parteneriat cu țări care au aceleași opinii. Acordul oferă Europei o șansă unică și oportună de a profita de avantajul său de primă mutare pentru a colabora cu una dintre cele mai mari economii din lume.

O înțelegere ajută la reducerea semnificativă atât a barierelor tarifare ridicate, cât și a celor netarifare, care afectează negativ șansele companiilor europene de a concura pe piața relativ închisă a Mercosur, cu peste 270 de milioane de consumatori.

Este important să recunoaștem oportunitățile uriașe oferite de acord, care vor contribui la menținerea unei structuri industriale puternice în UE, inclusiv în zonele rurale, și, prin urmare, la protejarea locurilor de muncă și a bunăstării a milioane de cetățeni europeni.

Având în vedere că UE nu are rezerve substanțiale de materii prime cheie necesare pentru tranziția verde și digitală și faptul că o proporție substanțială a creșterii globale este de așteptat să vină din afara UE în următorul deceniu, industriile noastre au nevoie de piețe de export deschise pentru a vinde Bunuri și servicii europene și achiziționează materii prime la prețuri competitive.

 Prin urmare, acordul este un imperativ economic, social și geopolitic. Angajati pentru un comerț liber, echitabil și durabil, înțelegem nevoia de a proteja ecosistemele unice din regiunea Mercosur.

Considerăm că acordul UE-Mercosur oferă un stimulent foarte puternic și instrumentele potrivite pentru colaborare pentru a menține angajamentele de dezvoltare durabilă ale regiunii, inclusiv oprirea defrișărilor ilegale.

Prin urmare, solicităm liderilor europeni să acționeze acum și să încheie și să ratifice acordul UE-Mercosur, fără alte întârzieri.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2