Ferma

332

Fermierii producători de lapte din Ucraina doresc o integrare mai rapidă în UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Uniunea Ucraineană a Întreprinderilor de Produse Lactate intenționează să se alăture Asociației Europene a Produselor de Lactate în 2024, în speranța că acest pas va pune bazele unei extinderi comerciale în continuare, informează DairyGlobal.

Martie 2024!

Conform unui memorandum de cooperare, organizația ucraineană intenționează să-l oficializeze cu Asociația Europeană a Produselor de Lactate în martie 2024. Părțile intenționează să „demonstreze unitatea și o poziție comună în ceea ce privește lucrul pe piața europeană a produselor lactate”, a spus uniunea ucraineană într-un comunicat. afirmație.

„În ciuda condițiilor dificile actuale, afacerea ucraineană cu produse lactate pe termen mediu se vede ca parte a „familiei” europene a produselor lactate. O viziune comună și un viitor este important”, a comentat Arsen Didur, directorul executiv al sindicatului ucrainean.

Companiile ucrainene de produse lactate doresc să înțeleagă cum funcționează afacerea cu produse lactate în Europa, ce cerințe de reglementare trebuie să respecte companiile de lactate și ce implică lucrul pe o singură piață europeană a produselor lactate.

„De asemenea, trebuie să transmitem organizațiilor și guvernelor europene specificul activității companiilor noastre ucrainene și să exprimăm obiectivul principal: integrarea în UE trebuie să fie pregătită de ambele părți și trebuie să beneficieze atât de afacerile europene, cât și de cele din Ucraina”, a spus Didur.

Milioane de tone de lapte pentru piețele europene

În prezent, companiile de lactate din Ucraina au realizat doar 10-15% din potențialul lor de export, a declarat Valentin Zaporoshchuk, președintele consiliului de supraveghere al fabricii de conserve de lapte Ichnyansky.

Ucraina trebuie să crească producția de lapte industrial la cel puțin 5 milioane de tone pe an de la actualele 2,7 milioane de tone, a declarat Vadim Chagarovsky, șeful Uniunii Ucrainene.

Acest lucru ar necesita investiții de aproximativ 3 miliarde de euro, iar industria ucraineană a produselor lactate speră ca companiile europene de produse lactate să poată participa la viitorul program de reconstrucție a industriei, a adăugat el.

Valori comune

Companiile ucrainene de produse lactate cred că sunt pregătite să opereze ca parte a industriei europene a produselor lactate.

„Avem o singură strategie și o singură viziune pentru toate inițiativele legislative care sunt luate în considerare astăzi în Europa. Facem constant schimb de documente și informații și înțelegem ce se întâmplă pe piața europeană datorită colegilor noștri de la Asociația Europeană a Lactatelor. O astfel de cooperare ne permite să navigăm în spațiul european”, a spus Zaporoshchuk.

Există deja exemple de succes ale modului în care industria lactatelor din Ucraina și cea europeană ar putea rezolva împreună problemele, a spus Zaporoshchuk, invocând criza care a început la începutul acestui an.

În acest sens, autoritățile de reglementare poloneze plănuiau să reducă jumătate din importurile ucrainene de lactate în țară, dar un apel comun al ucrainenei și polonezilor. companiile de produse lactate au împiedicat acest lucru să se întâmple. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2