Tehnologii

473

FrieslandCampina se aliază cu Hochwald pentru o colectare mai eficientă a laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

FrieslandCampina se aliază cu Hochwald pentru o colectare mai eficientă a laptelui

Giganții de produse lactate FrieslandCampina și Hochwald și-au unit forțele pentru a asigura un proces de colectare a laptelui mai durabil și mai rentabil, informează European Supermarket Magazine.

Costuri mai mici, distanțe mai scurtre

FrieslandCampina și Hochwald plănuiesc să reducă distanța dintre fermele de produse lactate și locațiile de procesare prin schimbul de lapte de la furnizorii membri între companii.

Detlef Latka, CEO al Hochwald Foods, a declarat: „Cooperarea dintre cele două cooperative bazată pe egalitate creează valoare adăugată pentru membri – atât cei din FrieslandCampina, cât și cei din Hochwald.

„Pentru mine, acesta este un exemplu bun al modului în care cooperativele pot lucra la potențialul de sinergie comună, concurând în același timp între ele.”

Schimb de lapte

Începând cu luna noiembrie a acestui an, FrieslandCampina va transporta laptele de la unii dintre fermierii săi membri germani de lactate la locurile de producție Hochwald din Germania folosind propriul său transport.

La rândul său, Hochwald va transporta aceeași cantitate de lapte de la membrii săi fermieri de lactate, aflați în zona de graniță cu Țările de Jos, la locul de producție al FrieslandCampina din Veghel în Țările de Jos.

Edwin van Doorne, director de strategie și lanț global de aprovizionare la FrieslandCampina a adăugat: „Prin schimbul de lapte membru cu Hochwald din Germania, ne putem transporta laptele mai eficient.

„Procedând astfel, FrieslandCampina și Hochwald arată că durabilitatea și economiile de costuri pot merge mână în mână”.

Economii

Bursa de lapte va avea ca rezultat economii „semnificative” de costuri din cauza distanțelor scurte dintre fermele membre și locurile de producție, a menționat cooperativa olandeză de produse lactate. În plus, va ajuta ambele cooperative să reducă în comun emisiile de CO2 cu peste 1.000 de tone anual.

Acordul multianual dintre FrieslandCampina și Hochwald urmărește să obțină beneficii pe termen lung pentru ambele companii.

Pentru fermierii de lapte membri, acest schimb nu are nicio diferență, deoarece laptele este colectat și plătit de cooperativele lor respective. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2