Ferma

409

Începe producția de masă de formule nutriționale proteice pe bază de insecte, pentru animale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit AllAboutFeed, pentru o producție de proteine mai durabilă, Tyson Foods, una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, a convenit asupra unei colaborari strategice pe mai mulți ani cu liderul ingredientelor pentru insecte, Protix.

Proteine de înaltă calitate

Parteneriatul strategic promovează eforturile pentru crearea de proteine de înaltă calitate, mai durabile, folosind tehnologii și soluții inovatoare. Scara globală, experiența și rețeaua Tyson Foods vor completa tehnologia Protix și liderul de piață pentru a satisface cererea actuală de pe piață pentru proteine de insecte prin creșterea producției.

Protix este o companie care produce ingrediente pe bază de insecte pentru hrană sănătoasă și durabilă pentru animale de companie, acvacultură, hrană pentru animale și îngrășăminte organice. Cu creșterea, creșterea și prelucrarea sub un singur acoperiș, compania deține controlul complet asupra lanțului de producție.

Compania are misiunea de a crea ingrediente cu amprentă redusă care să rezolve probleme majore din sistemul alimentar actual. Protix contribuie la un lanț alimentar circular prin utilizarea deșeurilor din industria alimentară ca hrană pentru musca soldat negru.

Pe de altă parte, Tyson Foods este una dintre cele mai mari companii alimentare din lume și un lider recunoscut în producția de proteine. Compania are un portofoliu larg de produse și mărci. Gigantul inovează continuu pentru a face proteinele mai durabile și mai accesibile pentru a satisface nevoile clienților din întreaga lume.

Ce conține acordul?

Acordul de parteneriat constă din 2 componente principale:

Crearea unui joint venture echilibrat pentru construirea unei fabrici de ingrediente pentru insecte din SUA

O investiție de capital în entitatea-mamă a Protix, care va fi folosită, printre altele, pentru a se extinde în continuare la nivel global.

Întrebat cât de mult a investit Tyson Foods în această colaborare, Kees Aarts, CEO-ul Protix, a declarat că colaborarea actuală va avea ca rezultat o investiție de capital de 55 de milioane de euro din partea Tyson Foods și a acționarilor actuali.

El a subliniat în continuare că noua capacitate a instalației va fi de 3 până la 4 ori mai mare decât cea actuală a instalației olandeze. „Se așteaptă ca instalația să producă până la 70.000 de tone de larve vii anual”, a spus el.

Instalația de insecte din SUA va găzdui un sistem închis pentru a sprijini toate aspectele producției de proteine de insecte, inclusiv reproducerea, incubarea și ecloziunea larvelor de insecte. Instalația va recicla subprodusele de fabricație a alimentelor, inclusiv cele ale Tyson Foods, în proteine și lipide ale insectelor de înaltă calitate, care vor fi utilizate în principal în industria hranei pentru animale de companie, acvacultură și animale.

Beneficii de colaborare așteptate

Pentru Protix, acest parteneriat este următorul mare pas în expansiunea internațională. „Ne propunem să înființăm 13 fabrici până în 2035, producând aproximativ 950.000 de tone metrice de produse și realizând venituri de aproximativ 1 miliard de euro, având astfel un impact mare în lume”, a spus CEO-ul.

„Pentru asta facem noi, pentru a crea un sistem alimentar mai bun. Colaborarea noastră cu Tyson Foods este un parteneriat și o investiție majoră care va acționa ca un volant pentru a ne dezvolta afacerea la nivel internațional”, a adăugat el.

„Investiția strategică va sprijini creșterea industriei emergente a ingredientelor pentru insecte și va extinde utilizarea soluțiilor de ingrediente pentru insecte pentru a crea proteine și lipide durabile mai eficiente pentru utilizare în sistemele globale de hrană și alimente.”

Ingredientele din insecte au un potențial imens ca surse de proteine, deoarece rapoartele arată că cererea de proteine este în creștere, cererea probabil să crească cu 70% până în 2050. Pe de altă parte, piața proteinelor din insecte este estimată a avea o valoare de până la 21 de miliarde de dolari SUA, până în 2042-2052.

Pe aceeași frunză, un raport din 2021 de la Rabobank a menționat că „cererea de proteine ​​de insecte, în principal ca hrană pentru animale și ingredient pentru hrana pentru animale de companie, ar putea ajunge la jumătate de milion de tone metrice până în 2030, în creștere față de piața actuală de aproximativ 10.000 de tone metrice”.

Strategia de creștere internațională

Compania exportă deja pe 4 continente (Europa, America de Nord, America de Sud și Africa) și intenționează să se extindă în continuare în aceste regiuni și nu numai.

„Avem un istoric dovedit de a construi piețe comerciale, adesea împreună cu clienții noștri. Acesta este ceva de care suntem foarte mândri de „abordarea noastră colaborativă”. Ne concentrăm pe creșterea, cu clienții noștri inspirați și permițându-le să-și entuziasmeze clienții cu soluții sănătoase și durabile”, a declarat Kees Aarts, CEO al Protix.

Privind în urmă, acest lucru este adevărat, Protix este un gigant de colaborare; pe măsură ce lista de colaborare continuă să crească, Protix a colaborat cu mai multe companii, inclusiv Agrifirm, Hendrix Genetics, Buhler și altele din colaborarea lanțului valoric, de exemplu, una în care Klaas Puul B.V. face echipă cu Skretting Ecuador și Veramaris, (mai multe informații aici), precum și în lanțul valoric al păsărilor de curte cu partenerii ForFarmers, PHW Group, entitatea olandeză Esbro, Venik și Wageningen Livestock Research, (mai multe informații aici).

Ar putea ingredientele pe bază de insecte să înlocuiască pe deplin sursele comune de proteine?

Pentru a răspunde la această întrebare, Protix consideră că este nevoie de o mai mare conștientizare a ingredientelor insectelor ca soluții nutriționale durabile.

De asemenea, compania crede că deblocarea barierelor de reglementare ale UE rămase cum ar fi obținerea aprobării pentru noi substraturi de hrănire pentru insecte de crescătorie, va ajuta și mai mult dezvoltarea sectorului pentru a extrage întregul potențial al insectelor ca sursă circulară de nutriție cu amprentă redusă. Protix este activ în cercetare pentru a indica, de exemplu, beneficiile tuturor ingredientelor din hrana pentru insecte.

„Trebuie să găsim răspunsuri la întrebările despre impactul pe care acești compuși noi îl au atunci când sunt incluși în hrana acvatică, pentru animale de companie sau pentru animale.

Pe scurt, cu mai multă conștientizare, producție la scară mai mare, îmbunătățiri ale legislației și mai multe cercetări, ingredientele insectelor își vor avea propriul loc de drept în înlocuirea surselor comune de proteine.” (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2