Tehnologii

452

INS: Sacrificările de animale și producția de carne în luna decembrie și anul 2023

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine și a scăzut la porcine, la ovine și caprine și la păsări. Greutatea în carcasă a crescut la bovine și la ovine și caprine, iar la porcine și la păsări a scăzut. 

In anul 2023, față de anul 2022, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine și caprine și la păsări, iar la bovine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la ovine și caprine și la păsări și a scăzut la bovine și la porcine.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șireispinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare. 

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2