Tehnologii

607

Instrumente de măsurare și soluții digitale pentru sectorul alimentar de la Testo

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania clujeană Testo România va participa în calitate de Partener Silver la cea de-a XIII-a Expo-Conferință Internațională Meat.Milk, care va avea loc în zilele de 27 și 28 mai 2024 la Hotel Alpin din Poiana Brașov.

În această calitate, Testo România își va expune ultima ofertă de produse și servicii la standul pe care îl va avea organizat în secțiunea Expo.

Iată, însă, mai jos, cum se prezintă compania:

”Alimentele trebuie să fie în siguranță și ferite de germeni patogeni, de aceea siguranța alimentară este esențială. De la transportul și depozitarea produselor, producția și prepararea alimentelor, până la vânzare – fiecare etapă trebuie să respecte normele HACCP.

Testo oferă numeroase instrumente de măsurare și soluții all-in-one pentru a asigura calitatea și siguranța alimentelor în orice moment. Acestea sunt ideale pentru înregistrarea și documentarea parametrilor relevanți de măsurare, cum ar fi temperatura, calitatea uleiului de gătit și umiditatea, precum și pentru crearea rapoartelor de măsurare.

Alimentele: Siguranța pe primul plan

Standardele de siguranță deosebit de stricte se aplică atunci când vine vorba de producția, depozitarea, prelucrarea și prepararea alimentelor. Acestea implică menținerea alimentelor și a băuturilor departe de toți germenii și agenții patogeni dăunători, iar acest lucru poate fi realizat doar dacă fiecare etapă este monitorizată.

Temperatura și umiditatea din încăperile de depozitare trebuie monitorizate permanent. Dacă există discrepanțe, este necesară o acțiune imediată pentru a proteja consumatorii și a le oferi hrană sigură. Nu numai că este important pentru toate produsele să aibă o etichetare adecvată care să indice originea lor sau măsuri speciale de păstrare și conservare, dar este important, de exemplu, ca lanțul de frig să fie menținut fără întrerupere.

Acest lucru trebuie verificat în interesul siguranței alimentare. Un simplu termometru nu poate realiza procesele menționate anterior. Este nevoie de data loggere de temperatură care înregistrează datele măsurate. Datorită conexiunilor wireless, puteți monitoriza chiar și camere frigorifice, fără conexiuni prin cablu. Datele măsurate pot fi citite rapid și de la distanță prin intermediul software-ului cloud.

Consumatorii: Protejați de instrumentele de măsurare a siguranței alimentare

Consumatorii ar trebuisă se poată baza pe produse alimentare care nu dăunează sănătății lor, ci sunt benefice pentru acesta. Fără măsuri ferme de siguranță alimentară în vigoare, consumatorii ar fi expuși la riscuri provocate de germeni care pot provoca boli în momentul consumului de alimente.

În special, tipurile de alimente sensibile, care necesită refrigerare permanentă și reacționează chiar și la cea mai mică întrerupere a lanțului de frig – ar avea ca rezultat plângeri din partea consumatorilor. Este relativ simplu să vă asigurați că mâncarea și băutura sunt în siguranță.

Sistem de management al calității pentru siguranța alimentară a viitorului

Digitalizarea face parte din tot mai multe sectoare industriale, iar interconectarea echipamentelor prin intermediul internetului sau automatizarea proceselor este omniprezentă. Din păcate însă, sectorul alimentar se află la începutul implementării unor astfel de procese.

Totuși, faptul că managementul calității și siguranței alimentare nu va mai fi posibil fără sisteme digitale devine din ce în ce mai evident. Astfel, un număr tot mai mare de manageri din sectorul alimentar își manifestă interesul pentru sistemele digitale de management, convinși fiind că acestea îi pot ajuta să îmbunătățească atât calitatea și siguranța alimentară, cât și eficiența procedurilor de control.

Sistemele digitale inovative de la Testo vă oferă certitudine în ceea ce privește calitatea produselor dumneavoastră și respectarea cerințelor de siguranță alimentară. Sunt sisteme cu adevărat personalizate, dezvoltate în funcție de nevoile specifice fiecărei etape, de-a lungul întregului lanț, de la producție, la transport și depozitare, până la furnizarea sau servirea produselor alimentare.

Funcționalitatea sistemelor noastre este garantată de compatibilitatea tuturor componentelor. Senzorii, software-ul și pachetul de servicii specifice sunt dezvoltate de Testo, companie cu peste 60 de ani de experiență în producția de tehnologie de măsurare, prezentă în întreaga lume prin cele 33 de subsidiare și peste 80 de parteneri, care oferă asistență tehnică, servicii de metrologie, mentenanță și service.

Senzorii inteligenți Testo permit măsurarea unor parametrii de calitate precum temperatura, umiditatea, calitatea uleiului de gătit (%TPM) sau a pH-ului. Echipați cu module de comunicare wireless, acești senzori vă dau posibilitatea să atingeți un grad înalt de automatizare în realizarea procedurilor de verificare. În plus, aduc un grad cert de inteligență printr-un management mult mai detaliat al alarmelor și simularea comportamentului termic al produselor.”

Contact:

Sediu Cluj-Napoca:

Testo România,str. Meteor nr. 27 corp C400492Cluj-NapocaRomânia +40 0264 202 170,  [email protected]

Punct de lucru București:

Testo România strada Grigore Manolescu, nr. 7A 011234București Sector 1 România +40 772 252 313 (București), [email protected]

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2