Repere

944

Legea Cărnii a fost votată în Senat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unei informări a domnului George Scarlat-Presedinte al Comisiei pentru Agricultura, industrie alimentara și dezvoltare rurală , “Legea cărnii și a produselor din carne” a fost votată cu o largă majoritate de către senatori.

După un lung șir de dezbateri în cadrul Comisiei de Agricultură a senatului României, au fost făcute o serie de propuneri și amendamente menite să vină in primul rând în sprijinul al consumatorilor romani, dar și al producătorilor și procesatorilor corecti din România.

Astfel, sintagma “Produs ROMÂNESC” din carne si culorile drapelului, vor putea fi folosite la raft de către procesatori și comercianți doar dacă produsele și carnea provin 100% din carcasele animalelor din fermele românești!

Tot prin aceasta lege, pana la apariția unei legislații la nivel European care sa clarifice producția și consumul cărnii sintetice, în document s-a specificat și faptul că este interzisă comercializarea carnii sintetice in România.

Legea, în forma actuală, a fost trimisă la Camera Deputaților pentru eventualele amendamente și pentru a fi votată, urmând ca ulterior să fie transmisă la președintele României pentru promulgare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2