Stiri

334

Marcel Ciolacu: ”Companiile care au scăzut gramajul dar au lăsat prețul întreg înșeală consumatorii”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În ședința de guvern din data de 9 mai, premierul Marcel Ciolacu a cerut autorităților să intervină de urgență pentru a reglementa situația creată pe piață de companiile care produc produse alimentare și care au diminuat gramajul produselor dar au păstrat prețul de dinainte de micșorare, înșelând de fapt consumatorii pentru că, de fapt, au făcut o majorare. Iată declarația primului ministru făcută în ședința de Guvern:

”Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene și pare că a ajuns și la noi: faptul că unele companii au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari.

Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor! Este de fapt o scumpire „camuflată” si nejustificata economic sub un ambalaj foarte asemănător.

Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez:

Producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2