Ferma

345

Noua formulă de hrană pentru puii de carne crește performanța producției

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum notează PoultryWorld, testele de hrană care se concentrează pe satisfacerea cerințelor nutriționale ale păsărilor, susținând sănătatea intestinului, dezvoltarea organelor și scheletului și creșterea mușchilor, au arătat îmbunătățiri încurajatoare în sănătatea picioarelor, eficiența și reducerea mortalității.

Studiu specific

Primele etape ale studiului specific au început în ianuarie 2022, dar au fost o continuare a activității pe care ABN a analizat cantitățile de hrană în primele 2 săptămâni de viață ale păsării.

Testul inițial la scară comercială de 12 luni a avut loc în 9 ferme de diferite dimensiuni, iar rezultatele noii formulări de furaje au înregistrat o creștere cu 32 de puncte a nivelului European Performance Efficiency Factor (EPEF) de la 368 pentru cele 6 culturi medii înainte la 400. pentru cultura medie de probă.

Cifrele EPEF se bazează pe ratele de conversie a furajelor, speranța de viață, greutatea în viu și vârsta de sacrificare a păsării.

Rata de conversie a furajelor corectată la 39 de zile a fost cu -0,04 mai mică pentru recolta medie de probă la 1,64, comparativ cu 1,68 pentru media celor 6 culturi de dinainte. Greutatea în viu pentru aceeași perioadă de 39 de zile a crescut cu +130 g, iar ratele mortalității au scăzut cu -0,76%.

Formula standard

Rezultatele au fost atât de reușite încât noua formulă a fost lansată cu clienți suplimentari de la începutul acestui an și, din aprilie, a devenit oferta standard de start pentru pui de carne a ABN.

Brian Kenyon, nutriționist senior ABN pentru păsări, a declarat: „Ne-am uitat la diferite cantități și forme de produs, precum și componentele nutriționale ale dietelor de început.

Am lucrat cu crescătorii pentru a căuta modalități de reducere a cantităților în schimbare, în timp ce mutăm păsările pe pelete pline mai devreme atunci când performanța păsărilor o permite.

„Toate rezultatele pe care le-am văzut în urma studiului la scară comercială au fost favorabile și au mers exact așa cum ne așteptam și speram. Acesta este motivul pentru care am fost în măsură să lansăm noua formulă relativ repede după terminarea studiilor”, a adăugat el. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2