Tehnologii

373

Parlamentul Italiei interzice producția alimentelor în laborator

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Camera inferioară a parlamentului Italiei a dat aprobarea finală pentru o lege care interzice utilizarea alimentelor produse în laborator și a hranei pentru animale, deoarece fermierii furioși s-au confruntat cu un grup de parlamentari centriști care se opuneau proiectului de lege, informeaza European Supermarket Magazine.

Interdicție totală

Propunerea, deja aprobată de Senatul Camerei superioare, a fost adoptată cu 159 de voturi pentru la 53 împotrivă, interzicând utilizarea, vânzarea, importul și exportul de alimente și furaje „din culturi celulare sau țesut derivat din animale vertebrate”.

Fabricile care încalcă astfel de reguli pot fi supuse amenzilor de până la 150.000 EUR (162.700 USD) și riscă să fie închise, în timp ce proprietarii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani.

Propunerea ministrului agriculturii Francesco Lollobrigida, un apropiat al premierului Giorgia Meloni, este văzută ca parte a unei eforturi mai ample a coaliției de dreapta de a proteja tradiția.

Demonstrații stradale

Pe măsură ce dezbaterea din parlament era în desfășurare, au izbucnit tensiuni între demonstranții grupului de lobby agricol Coldiretti și doi parlamentari de opoziție, dintre care unul a susținut că președintele grupului de lobby, Ettore Prandini, l-a agresat.

„Cred că este subversiv ca președintele Coldiretti să creadă că poate ataca un parlamentar”, a spus deputatul Benedetto Della Vedova, adăugând că îl va raporta pe Prandini la poliție. Della Vedova părea să fi fost împinsă în piept în incident, dar nu a fost rănită.

Prandini a declarat pentru Reuters că parlamentarii i-au provocat pe fermieri cu bannere ofensive și au minimizat confruntarea.

Alimente cultivate în laborator

Partidul +Europa și alte grupuri de opoziție au descris mișcarea administrației de dreapta drept o încercare de a mulțumi fermierilor și lobby-urilor crescătorilor, deoarece alimentele cultivate în laborator nu sunt încă disponibile în Uniunea Europeană.

Criticii proiectului de lege spun că producerea de carne fără a reproduce animale ar limita emisiile de gaze cu efect de seră și ar oferi o opțiune pentru consumatorii care ar aprecia să mănânce un produs care nu implică sacrificare.

Opoziția a avertizat că guvernul riscă să încalce regulile pieței unice ale UE prin interzicerea unilaterală a produsului în cazul în care blocul ar decide vreodată să pună la dispoziție alimente de laborator. Ministrul Lollobrigida a reiterat că interdicția este necesară pentru a proteja industria alimentară. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2