Ferma

405

Rabobank: Industria globală a cărnii de vită este „o poveste în două părți”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria globală a cărnii de vită continuă să fie o „poveste în două părți”, afirma Rabobank, cu cererea puternică a consumatorilor în curs de desfășurare în SUA, însoțită de aprovizionarea redusă de vite și carne de vită, precum și de niveluri ridicate ale stocurilor și cerere slabă în Asia.

O nouă evaluare

Rabobank și-a făcut evaluarea în cel mai recent raport Global Beef Quarterly, care acoperă al patrulea trimestru al acestui an.

Piețele de carne din emisfera sudică continuă să înregistreze o creștere a volumelor de producție, a adăugat acesta, cu creșteri în Brazilia și Asia, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa scăderile din Europa și SUA.

Producția de carne de vită pe piețele monitorizate de Rabobank este de așteptat să scadă cu 1% de la an la an în întregul an 2023, grupul adăugând că se așteaptă ca 2024 să se desfășoare „într-un mod similar”.

Preturi la vite

Rabobank a observat un nivel ridicat susținut al prețurilor la bovine din America de Nord, în contrast cu prețurile mai scăzute din țările din emisfera sudică.

Prețurile bovinelor australiene au scăzut semnificativ, înregistrând o scădere cu 28% din iunie. Între timp, Noua Zeelandă și Brazilia au cunoscut și ele scăderi, deși într-o măsură mai mică.

În Statele Unite, prețurile la bovine au rămas stabile, în timp ce prețurile canadiene au înregistrat o creștere de 3% din iunie până în octombrie.

Conflictul din Orientul Mijlociu

Potrivit Rabobank, conflictul în curs din Orientul Mijlociu nu este de așteptat să afecteze în mod semnificativ comerțul cu carne de vită. Volumele combinate ale importurilor din Israel și teritoriile palestiniene reprezintă doar aproximativ 1% din importurile globale de carne de vită.

Chiar dacă conflictul s-ar extinde în întreaga regiune extinsă a Orientului Mijlociu și Africii de Nord, banca sugerează că impactul asupra comerțului global cu carne de vită ar rămâne relativ minim.

Investiții JBS

La începutul acestei luni, JBS, gigantul brazilian de ambalare a cărnii, a dezvăluit planurile de a-și redeschide unitatea de carne de vită din Diamantino, statul Mato Grosso.

De asemenea, compania a anunțat o investiție semnificativă, cu o injecție inițială de 300 de milioane de reale (56,4 milioane de euro), parte dintr-o investiție totală de 800 de milioane de reale (150,4 milioane de euro), care vizează transformarea unității în cea mai mare fabrică de carne de vită din America Latină.

La finalizarea lucrărilor de restaurare și extindere programate pentru ianuarie 2024, JBS se așteaptă să creeze 1.600 de noi locuri de muncă în regiune.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2