Tehnologii

396

Reacție în lanț a polimerazei în timp real pentru genotiparea sexului păsărilor de curte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Academicieni din Israel și SUA au lucrat împreună pentru a crea un sistem de genotipizare a sexului de pasăre rapid, precis și rentabil, informează PoultryWorld.

Cerere presantă

Există o cerere presantă pentru protocoale îmbunătățite pentru a determina sexul unui pui în sectorul de ouă. Se depun eforturi ample pentru a evita sacrificarea masculilor de o zi prin dezvoltarea metodelor de detectare a sexului in-ovo.

Orice metodă de detectare in-ovo stabilită trebuie validată prin genotiparea embrionului. Ca urmare, există o cerere în creștere pentru metode rapide, ieftine și precise pentru o discriminare adecvată între masculi și femele în comunitatea științifică a păsărilor de curte.

Scopul studiului, condus de experți de la Universitatea Ben Gurion din Negev din Israel și de la Universitatea Syracuse din SUA, a fost de a dezvolta un protocol precis, de mare capacitate, pentru determinarea sexului folosind volume mici de sânge.

Prelucrarea unui număr mare de date

Primerii au fost proiectați vizând gena Hint-W din cromozomul W, diferențiind clar între bărbați și femele.

Apoi au profitat de celulele roșii din sânge nucleate aviare pentru a crea un lizat rapid care avea suficient ADNg pentru o reacție PCR directă, fără a fi nevoie de purificarea ADN-ului.

Apoi au eliminat electroforeza pe gel, care poate procesa mai puține probe la un moment dat, și au implementat în schimb qPCR care poate procesa 96 de probe pe rulare.

Oamenii de știință spun că această metodă necesită mai puțini pași decât alte protocoale de sexing de pui care utilizează PCR și are un cost mai mic pe probă, ceea ce confirmă că este ideală pentru procesarea unui număr mare de probe.

Scorul Ct obținut în reacția qPCR necesară pentru determinarea sexului găinilor a fost apoi stabilit, iar cercetătorii au validat acuratețea metodei lor folosind protocoale stabilite și fenotiparea gonadelor și au testat protocolul lor cu 4 rase diferite de pui, ziua 9 embrioni, ziua. -pui bătrâni și găini adulte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2