Repere

495

Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este deja pe rafturile magazinelor din S.U.A.

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP – cel mai vândut sortiment în acest segment de pe piața internă și etalon în ceea ce privește notorietatea și calitatea sa la nivelul industriei de procesare a cărnii din România, câștigător a nenumărate premii internaționale de gust și calitate - a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie,pe rafturile magazinelor din SUA.

Este o premieră absolută, deoarece Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP a devenitastfel primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimbri comerciale bilaterale pe acest segment.

Drumul pentru exportul peste Ocean al acestui produs românesc de excepțienu a fost unul tocmai simplu, însă la această dată se poate numi pe drept cuvânt O MARE REALIZARE, deoarece își extinde astfel parcursul său international.

„Această realizare dovedește încă o dată faptul că REUȘITA este întotdeauna posibilă doar dacă oamenii care o inițiază și o pun în operă sunt profesioniști, vizionari, temerari sau, cum se spune uneori prin regiunea Moldovei, suficient de încăpățânați pentru a face realitate din ce a fost odată vis–apreciază Cristian Călin, Managerul de comunicare al Grupului Agricola.

Acesta este un rezultat de palmares, deocamdată,însă PRIMUL nu poate fi decât unul! Agricola este un «pionier» în piața cărnii de pasăre și a produselor din carne românești – în ultimii 20 de ani a inovat și a generat multe trenduri în care s-au înscris și alți producători.

În acest caz, Salamul de Sibiu AGRICOLA, recunoscut la nivel european, a devenit un AMBASADOR autentic pentru piața SUA. Pot spune astfel că Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care scrie istorie modernă, iar acesta este meritul întregii echipe de la SALBAC, companie a Grupului de firme Agricola, care de-a lungul anilor a fost un etalon pentru toți”.

În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.

„Experiența echipei noastre în producția acestui sortiment de excepție a contribuit substanțial la derularea întregului demers de acreditare a salamurilor crud-uscate în SUA, care a fost unul de lunga durată, date fiind procesele legislative complexe.

Începand cu 2014, AGRICOLA a înaintat o cerere de solicitare pentru acreditare SUA și abia în septembrie 2021 am primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) - serviciul de inspecție și siguranță alimentară, unde am «trecut» etapa finală specifică procesatorilor.

Ne-am aliniat în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export SUA, evident cu eforturi și costuri aferente, însă acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final, dacă nu am fi fost monitorizați, sprijiniți și ajutați în armonizarea legislațiilor, pas cu pas, de către conducerea și echipele de specialitate ale Autoriății Naționale și Județene Sanitar Veterinare, cărora le multumim!”, declară Angelica Șmil, Director general SALBAC SA.

Exportul Salamului de Sibiu AGRICOLA în piața SUA reprezintă o carte de vizită importantă pentru companie și brandul AGRICOLA, „o companie deschisă spre nou, care înțelege că lumea se schimbă și că noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea, să învățăm, să inspirăm, să stimulăm creativitatea și să ne adaptăm în permanență.

Considerăm, odată ajunși aici, că merităm pe deplin să fim pe mesele consumatorilor de peste Ocean. Este un vis devenit realitate, după mai mulți ani în care am investit resurse, efort și multă, multă consecvență.

Felicit echipa SALBAC pentru toate acestea și am încredere că într-un interval de timp rezonabil, în care vom face investiții similare, vom trece de la o notorietate în creștere la rezultate pe măsură”,arată Grigore Horoi, Președintele Grupului de firme AGRICOLA. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2