Repere

313

Studiu: Numărul fermelor se va reduce la jumătate dar cele rămase își vor dubla suprafețele

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Numărul de ferme este de așteptat să se reducă la jumătate până la sfârșitul acestui secol, în timp ce dimensiunea medie a fermelor existente se dublează, a dezvăluit o nouă cercetare a Universității din Colorado Boulder (CU Boulder), citată de European Supermarket Magazine.

În Africa și Asia, comunitățile rurale și dependente de fermă vor observa, de asemenea, o scădere a numărului de ferme care funcționează.

Zia Mehrabi, profesor asistent de studii de mediu la CU Boulder a spus: „Vedem un punct de cotitură de la crearea de ferme pe scară largă la consolidarea pe scară largă la nivel global și aceasta este traiectoria viitoare pe care se află în prezent umanitatea. „Mărimea fermei și numărul de ferme care există sunt asociate cu rezultate cheie de mediu și sociale.”

Studiul urmărește numărul și dimensiunea fermelor de la an la an începând cu anii 1960 și include proiecții până în 2100.

Mehrabi a folosit date de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură privind suprafața agricolă, PIB-ul pe cap de locuitor și dimensiunea populației rurale a peste 180 de țări pentru a reconstrui evoluția numărului de ferme din 1969-2013 și apoi pentru a proiecta aceste cifre până în 2100.

Se estimează că numărul fermelor va scădea la 272 milioane până în 2100, de la 616 milioane în 2020, pe măsură ce mai mulți oameni migrează în zonele urbane.

O scădere a numărului de ferme și o creștere a dimensiunii fermelor se întâmplă în Statele Unite și Europa de Vest de zeci de ani, se arată în studiu.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2