Ferma

491

WOAH avertizează cu privire la riscul vaccinurilor ASF sub standardul de siguranță

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Într-o declarație de presă, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) a avertizat industriile de porci din întreaga lume să aibă grijă să folosească numai vaccinuri de înaltă calitate împotriva pestei porcine africane, cu eficacitate și siguranță dovedite.

În plus, a spus WOAH, vaccinurile ar fi trebuit să fie supuse evaluării și aprobării de reglementare în conformitate cu standardele internaționale WOAH.

Utilizarea vaccinurilor neconforme ASF

WOAH a scris: „Utilizarea vaccinurilor neconforme și de proastă calitate poate să nu confere nicio protecție împotriva PPA și riscă să răspândească virusuri vaccinale care ar putea duce la boli acute sau cronice.

În plus, acești virusuri de vaccin s-ar putea, de asemenea, să se recombine cu tulpini de câmp pentru a genera tulpini noi care ar putea evita detectarea și ar putea duce la infecții acute, cronice și persistente cu PPA în ferme.”

Organizația subliniază că orice încercare ar trebui să facă parte dintr-un plan mai mare. „Indiferent de eficacitatea vaccinului, programele de vaccinare ar trebui implementate ca parte a unei strategii cuprinzătoare de prevenire și control, care ar trebui să includă alte măsuri importante de control, cum ar fi biosecuritatea strictă, măsurile de import și controalele circulației”.

Program de vaccinare bine conceput

„Vaccinarea, dacă este utilizată, ar trebui efectuată în cadrul unui program de vaccinare bine conceput, care ia în considerare, printre alți factori, epidemiologia locală a bolii, obiectivele așteptate ale vaccinării și adecvarea și sustenabilitatea aspectelor tehnice, financiare și umane relevante. resurse.

Acestea ar trebui să includă întotdeauna supravegherea și monitorizarea post-vaccinare, precum și o strategie de ieșire pentru încetarea vaccinării, așa cum se menționează în standardele internaționale WOAH privind vaccinarea.”

Vietnamul a aprobat 3 vaccinuri PPA

Fiind prima țară din lume, Vietnamul s-a angajat în aprobarea diferitelor vaccinuri ASF. În acest moment, țara a acordat autorizație de introducere pe piață pentru vaccinuri atât a companiilor AVAC, cât și a Navetco.

Un al treilea producător de vaccin, Dabaco, a anunțat de asemenea că va dezvolta un vaccin. AVAC a intrat, de asemenea, în procesul de evaluare în Filipine.

Utilizarea vaccinurilor contraventionale a dus la diferite efecte secundare nedorite, de exemplu, în China. Una dintre cele mai ghinionoase evoluții a fost că, în noiembrie 2021, genotipul I al PPA a apărut și în țară, chiar dacă Europa de Est, Asia și Caraibe în acest moment încearcă să lupte împotriva focarelor de genotip II.

S-a emis ipoteza că genotipul a ajuns în China „pentru a fi evaluat ca potențiali candidați la vaccinul ASF în China”.

Experții de la acea vreme deja spuneau că această dezvoltare ar putea complica protecția printr-un potențial vaccin bazat pe genotipul II.

În drum spre vaccinuri ASF licențiate

Convinsă de valoarea adăugată pe care o ar avea recunoașterea internațională a vaccinurilor de înaltă calitate, WOAH monitorizează progresul mai multor candidati la vaccin PPA în diferite stadii de dezvoltare.

Unele țări fie au aprobat, fie efectuează studii pe teren pentru utilizarea candidaților de vaccin vii modificați împotriva genotipului II de PPA.

Un nou proiect de standard pentru producerea de vaccinuri sigure și eficiente împotriva PPA a fost propus în raportul din septembrie 2023 al Comisiei de standarde biologice WOAH. WOAH îndeamnă producătorii de vaccinuri și membrii să ia în considerare aceste proiecte de standarde atunci când elaborează și evaluează candidatii de vaccin ASF pentru aprobarea de reglementare și să-și furnizeze comentariile.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2