Stiri

167

Brazilia anunță că va primi aprobare pentru a începe exportul de carne în UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informează că Brazilia ar putea obține în curând aprobarea pentru a vinde mai multe produse din carne către Uniunea Europeană, a declarat ministrul agriculturii din America de Sud, Carlos Favaro.

Mai întâi în UK

Comentariile lui Favaro au fost făcute în timpul unei vizite la o fabrică de pui BRF SA din Lucas do Rio Verde, statul Mato Grosso, care solicită în prezent permisiunea de a exporta produse în Regatul Unit.

În acest sens, ministrul a spus că fabrica a primit deja undă verde pentru exporturile din Marea Britanie. Într-o declarație, ministerul agriculturii a clarificat că permisiunea nu a fost încă acordată, dar era în proces și că următorul pas va fi un audit al fabricii. Dacă acest lucru va avea succes, ministerul va continua cu autorizarea lui Lucas do Rio Verde să exporte pui în Regatul Unit, se arată în comunicat.

„Odată cu potențiala aprobare a fabricii BRF de a exporta în Regatul Unit, care este un proces care are deja loc, există așteptarea ca acesta să fie primul pas către cucerirea de noi piețe în UE”, a spus ministerul, adăugând că era o „aşteptare” mai degrabă decât o „garanţie”.

Interdicție de export

În 2018, UE a suspendat importurile de la 20 de fabrici braziliene de carne, în mare parte producători de păsări.

Interdicția a dat o lovitură celui mai mare procesator de pui din Brazilia, BRF, care avea 12 fabrici eliminate de UE după implicarea sa într-o investigație privind siguranța alimentară.

Exporturile de la fabricile radiate rămân suspendate, potrivit lobby-ului cărnii ABPA. Dar UE a trimis o misiune în Brazilia, iar companiile așteaptă rezultatele acesteia, care ar putea anula interdicțiile, a spus ABPA. În prezent, UE este a șasea cea mai mare destinație de export de pui a Braziliei, a spus ABPA.

Favaro a spus că uzina Lucas do Rio Verde a BRF a fost, de asemenea, autorizată să reia exporturile către China, după o suspendare care era în vigoare din 2016.

Brazilia este cel mai mare exportator de carne din lume și reprezintă aproape 40% din livrările globale de carne de pui, potrivit datelor comerciale.

Anul trecut, Brazilia a exportat 316.000 de tone metrice de produse din pui în UE, arată datele comerciale. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2