Tehnologii

189

Control ANSVSA pe piața peștelui și a produselor din pescuit

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a desfășurat o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit.

Verificările au avut loc în 22 de județe (Alba, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea), unde au fost verificați 57 de operatori.

În urma controalelor, inspectorii sanitari veterinar și pentru siguranța alimentelor au constatat abateri de la legislație privind: etichetarea produselor, respectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor, recipientelor, ambalajelor și a utilajelor de lucru și respectarea termenului de valabilitate al produselor.

Cu ocazia acestor controale au fost recoltate 44 probe în vederea efectuării examenelor de laborator pentru determinarea metalelor grele (plumb, cadmiu) și pentru determinarea gradului de prospețime.

Pentru neconformitățile constatate la unitățile verificate din județele: Bacău, Brăila, Cluj, Galați, Iași, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 149.400 lei.

De asemenea, a fost reținută oficial și trimisă spre neutralizare o cantitate de 464 de kg de pește (pentru lipsa elementelor de identificare), iar pentru cantitatea de 1.165 kg de pește s-a dispus sechestru, până la eliberarea buletinului de analiză.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2