Stiri

447

Copa-Cogeca: Este imperativ ca Parlamentul European să ia măsuri cu privire la importurile din Ucraina

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În ciuda demonstrațiilor și a dovezilor concrete, Comitetul reprezentanților permanenți al Consiliului European- Coreper II, a luat decizia de a nu îmbunătăți în continuare textul propus de Comisie privind ATM-urile din Ucraina.

În cazul în care textul rămâne nemodificat și de către Parlamentul European, sustenabilitatea economică a sectoarelor UE de carne de pasăre, ouă, zahăr, cereale și miere va fi pusă în pericol.

Deși există o înțelegere a sensibilității politice care a condus greșit decizia la nivelul Consiliului, precum și a necesității de a sprijini Ucraina, este regretabil că micile ajustări care ar fi oferit o soluție eficientă pentru producătorii europeni, menținând în același timp sprijinul cetățenilor UE pentru Ucraina. nu au fost luate în considerare.

Odată cu intensificarea mișcărilor de protest în țările vecine Ucrainei și cu efectele tot mai mari ale acestor importuri înregistrate în alte state membre, este o teamă justificată că acțiunile unilaterale vor continua, punând în pericol integritatea pieței unice și, până acum, sprijinul neclintit. la cauza ucraineană într-o parte semnificativă a populaţiei.

Fără o perspectivă mai strategică, Europa se confruntă cu un dublu eșec: pe de o parte, perturbări ale pieței interne care cel mai probabil se vor intensifica, iar pe de altă parte, piețele tradiționale ale Ucrainei fiind înlocuite cu cereale și produse rusești.

Deciziile luate de Comisie și Consiliu, precum și timpul limitat care le-a fost acordat pentru deliberare, nu ar trebui să-i descurajeze pe deputații în Parlamentul European să solicite, în următoarele zile și săptămâni, modificarea în continuare a propunerii, arătând în pozițiile lor înțelegerea pentru situația de pe teren și soluțiile necesare pentru fermierii afectați.

Comunitatea agricolă europeană este pregătită să-și poarte partea sa din povară, dar se așteaptă să nu fie lăsată singură în a suporta cea mai mare parte a acesteia. Solicităm deputaților europeni să se asigure că sunt luate măsuri clare și eficiente pentru toate sectoarele afectate.

În numele următoarelor asociații:

AVEC – Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU countries

CEFS – European Association of Sugar Manufacturers

CEPM – European Confederation of Maize Production

CIBE – International Confederation of European Beet Growers

COPA-COGECA - The united voice of farmers and their cooperatives in the European Union

EUWEP - European Union of Wholesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2