Ferma

342

Indicele FAO al prețurilor la produsele lactate a crescut

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Indicele FAO al prețurilor la produse lactate a fost în medie de 124,2 puncte în martie, în creștere cu 3,5 puncte (2,9 la sută) față de februarie, marcând a șasea creștere lunară consecutivă, dar a rămas cu 11,1 puncte (8,2 la sută) sub valoarea sa în luna corespunzătoare a anului trecut, se arată în ultimul raport al instituției ONU.

În martie, prețurile la brânzeturi la nivel mondial au crescut cel mai mult, reflectând cererea constantă de import din Asia, vânzările interne mai mari în Europa de Vest, ducând la vacanța de primăvară și scăderea sezonieră a producției în Oceania.

În ciuda cererii mai scăzute din Asia, prețurile internaționale la unt au crescut în continuare în martie, în principal din cauza cererii sezoniere solide și a stocurilor europene oarecum mai reduse.

 În schimb, după cinci luni de creșteri consecutive, prețurile internaționale ale laptelui praf integral au scăzut, pe măsură ce cererea globală de import s-a diminuat, în ciuda scăderii sezoniere a producției în Oceania.

Prețurile laptelui praf degresat au scăzut și ele, deoarece piețele au rămas liniştite, cu cererea spot mai scăzută. (Foto: Dreamstime)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2