Stiri

212

INS: Sacrificările de animale și păsări și producția de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna februarie 2024, faţă de luna ianuarie 2024, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la porcine și au scăzut la bovine, la ovine și caprine și la păsări; 

În comparație cu luna februarie 2023, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale și la păsări.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaților metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șirei spinării, după sângerare, fără organe interne,  păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine și caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2