Tehnologii

273

Reorganizarea împinge FrieslandCampina spre un bilanț negativ

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează RetailDetail, FrieslandCampina nu este mândru de anul trecut. Producătorul de lactate a înregistrat o pierdere considerabilă și a văzut că veniturile au scăzut. În prezent, compania olandeză este într-o reorganizare decisă de board.

Mai puțin lapte

În decembrie, FrieslandCampina a anunțat că va tăia 1.800 de locuri de muncă. Acum motivele devin din ce în ce mai clare: Producătorii de lapte au suferit o pierdere netă de 149 de milioane de euro în 2023, în scădere față de profitul de 292 de milioane de euro în 2022.

O parte din pierdere a venit din costurile de reorganizare, dar și cererea a scăzut. Venitul net a scăzut cu 7,1% la 13,1 miliarde de euro. Volumul a scăzut, deoarece consumatorii au cumpărat cantități mai puțin frecvente și mai mici de lapte.

Cu toate acestea, aproximativ jumătate din scăderea veniturilor a provenit din efectele valutare negative din Pakistan și Nigeria. FrieslandCampina este liderul pieței din Pakistan, dar tulburările politice și inundațiile puternice au devalorizat moneda.

Cu toate acestea, compania rămâne angajată față de țările în curs de dezvoltare, a declarat directorul general Jan Derck van Karnebeek pentru FD.

La urma urmei, cererea crește în special în acele țări, spre deosebire de Europa, unde atât consumul, cât și producția sunt sub presiune.

FrieslandCampina recunoaște că ar putea rămâne mai puțini fermieri de lactate din cauza politicilor climatice și de emisii de efecte de seră din Benelux, dar câți vor părăsi cooperativa, este „greu de prezis”. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2