Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară

Autor: meatmilkvineri, 19 octombrie, 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.

 

Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru utilizarea în stațiile de epurare, cu scopul de a îmbunătății funcționarea acestora pentru încadrarea încărcărilor din efluent în parametrii NTPA 001 sau 002, după caz.

 

Microcat®este brandul sub care sunt comercializate produsele Bioscience.Gama de biopreparate Microcat®are la bază microorganisme izolate din mediul natural, enzime, microelemente și diferiti agenți naturali pentru o dezvoltare eficienta a microflorei și microfaunei (cunoscută sub denumirea generică de nămol activ), din treapta biologică a oricărei stații de epurare. Fiecare produs este formulat pentru a furniza performanta maxima fara a avea impact asupra mediului.

 

Produsele Microcat sunt disponibile și în România încă din anul 2012 și sunt tot mai populare.“ Observăm o creștere, practic o dublare de la an la an, a numărului de clienți care află că există soluții să se obțină o epurare eficientă și, implicit, să nu mai plătească penalități datorită depășirilor în efluent” – Dr. Ing. Alin Hapca, specialist Microcat. Mai multe informații despre unde pot fi utilizate preparatele Microcat și cum poate fi contactat un inginer specializat sunt aici: www.microcat.ro.

 

Deși aria de aplicații a acestor preparate este foarte largă, ne vom îndrepta atenția asupra celor cu utilizare în fluxul de gospodărire al apelor uzate provenite din Industria Alimentară.

 

BIOPREPARATE CU UTILIZARE ÎN STAȚIA DE EPURARE

 

MICROCAT® DEN – Preparat pentru stimularea proceselor de denitrificare in conditii anoxice sau faculativ aerobe din statiile de epurare cu flux biologic continuu sau secvential.

 

MICROCAT® XNL – Preparat pentru stimularea proceselor de nitrificare in conditii aerobe din statiile de epurare cu flux biologic continuu sau secvential.

 

MICROCAT® SXMRF – Eliminarea grăsimilor și uleiurilor, formarea accelerată a nămolului activ.

 

MICROCAT® ANL – Prevenirea formării mirosurilor.

 

MICROCAT® DF – Antispumant biocompatibil.

 

MICROCAT® ANSLR – Formulă pentru dezodorizarea nămolului provenit din stațiile de epurare.

 

Produsele cu utilizare în stația de epurare se aplică manual sau cu ajutorul unei instalații de dozare automată direct în bazinul de pompare, omogenizare sau în zona de aerare.

 

BIOPREPARATE CU UTILIZARE ÎN REȚELELE DE COLECTARE A APEI, PENTRU DESCOMPUNEREA GRĂSIMILOR ȘI DECOLMATAREA CONDUCTELOR

 

MICROCAT® DNTRF – Preparat sub forma de pulberi, aplicat în sifoanele de pardoseală sau în sparatoarele de grăsimi pentru degradarea rapidă și prevenirea cumulării și formării de mirosuri neplăcute.

 

MICROCAT® GEL –Preparat lichid, cu dozare automată pentru eliminarea grăsmilor. Utilizat constant nu permite colmatarea conductelor datorată grăsimilor.

 

MICROCAT® ECL – Surfactant special formulat pentru a emulsiona acumulările vechi de grăsimi şi pentru a înlătura mirosurile rezultate de la acestea.

 

MICROCAT® BIOPOP – Este un biopreparat sub formă de bloc cilindric care conţine microorganisme şi enzime capabile să biodegradeze uleiurile şi grăsimile din apele uzate. Forma şi conţinutul biopreparatului asigură utilizare practică şi de durată. Microorganismele sunt eliberate treptat. Este o alternativă comodă la DNTRF sau GEL.

 

Specialiștii Microcat vă stau la dispoziție pentru consultanță tehnică de specialitate.

 

“Majoritatea clienților noștri sunt din Industria alimentară, pentru ei utilizarea preparatelor noastre reprezintă o alternativă accesibilă la retehnologizarea unei stații de epurare, care este întodeanua costisitoare. Rezulatele se văd imediat, chiar dacă uneori este nevoie de câteva săptămâni până când parametrii sunt aduși sub limitele impuse de normativ”, a declarat domnul Dr. Ing. Alin Hapca.

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iunie 2019

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.   Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere...

Weltec Biopower: Biometan din deșeuri și energie pentru 9.600 gospodării
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 februarie 2019

(Comunicat) În timpul iernii 2019, producătorul german de instalații de biogaz WELTEC BIOPOWER a început să construiască o fabrică de biometan lângă Pontefract, West Yorkshire, Marea Britanie. Clientul este Lanes Farm Energy, un proiect gas-to-grid, dezvoltat de Aqua Consultants.   Tel Sultan, directorul companiei Lanes Farm...