Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ziua Națională a Bălțatei: 21, 22 iunie 2019, Târgu Mureș

Autor: meatmilkvineri, 14 iunie, 2019

În zilele de 21 și 22 iunie 2019, la Târgu Mureș, va avea loc cea de-a III-a ediție a Zilei Naționale a Bălțatei, o adevărată sărbătoare a fermierilor români crescători de bovină din această rasă.

 

Organizată de FCBR, ACTJM, ONIA și Semtest-BVN Mureș, și având ca parteneri oficiali MADR, ANSVSA, USAMV din Cluj-Napoca, București și Iași, APIA, ANZ, Prefectura Județului Mureș și Camera de Comerț și Industrie Mureș, evenimentul își propune să prezinte participanților cele mai noi informații din domeniu, precum și să identifice noi modalități pentru eficientizarea activității, atât pentru fiecare fermier în parte, cât și ca ramură zootehnică, în ansamblul ei.

 

Potrivit programului anunțat de organizatori, ziua de 21 iunie va fi rezervată comunicărilor științifice și workshop-0urilor tematice, în sesiuni care vor începe la ora 10 dimineața și care se vor încheia la ora 14. Locul de desfășurarea va fi Sala Mare a Prefecturii Județului Mureș.

 

În după-amiaza aceleiași zile, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, participanții vor vizita standurile unor companiiu producătoare de lactate, între care enumerăm: Mirdatod, Therezia, Gordon Prod, Binal Mob, Fabrica de Brânzeturi Transilvania etc.

 

Ziua de 22 iunie va fi rezervată vizitării unei ferme cu bovine din rasa Bălțată tip Simmental.

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la...

PIC a încheiat un parteneriat strategic cu Beijing Capital Agribusiness
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) PIC, parte a grupului Genus Plc, anunță încheierea unui parteneriat strategic fără precedent în China, cea mai mare piață a cărnii de porc din lume.   Parteneriatul cu Beijing Capital Agribusiness Co Ltd ("BCA"), a fost semnat cu scopul de a cerceta, dezvolta, înregistra și comercializa în China suine de elită...