Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ziua Națională a Bălțatei: 21, 22 iunie 2019, Târgu Mureș

Autor: meatmilkvineri, 14 iunie, 2019

În zilele de 21 și 22 iunie 2019, la Târgu Mureș, va avea loc cea de-a III-a ediție a Zilei Naționale a Bălțatei, o adevărată sărbătoare a fermierilor români crescători de bovină din această rasă.

 

Organizată de FCBR, ACTJM, ONIA și Semtest-BVN Mureș, și având ca parteneri oficiali MADR, ANSVSA, USAMV din Cluj-Napoca, București și Iași, APIA, ANZ, Prefectura Județului Mureș și Camera de Comerț și Industrie Mureș, evenimentul își propune să prezinte participanților cele mai noi informații din domeniu, precum și să identifice noi modalități pentru eficientizarea activității, atât pentru fiecare fermier în parte, cât și ca ramură zootehnică, în ansamblul ei.

 

Potrivit programului anunțat de organizatori, ziua de 21 iunie va fi rezervată comunicărilor științifice și workshop-0urilor tematice, în sesiuni care vor începe la ora 10 dimineața și care se vor încheia la ora 14. Locul de desfășurarea va fi Sala Mare a Prefecturii Județului Mureș.

 

În după-amiaza aceleiași zile, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, participanții vor vizita standurile unor companiiu producătoare de lactate, între care enumerăm: Mirdatod, Therezia, Gordon Prod, Binal Mob, Fabrica de Brânzeturi Transilvania etc.

 

Ziua de 22 iunie va fi rezervată vizitării unei ferme cu bovine din rasa Bălțată tip Simmental.

Noi programe de sprijin pentru crescătorii de suine
Autor: meatmilk  /   marți, 6 august 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale realizează demersuri pentru a demara implementarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie și a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.   În vederea...

La Moftin-Satu Mare, Unicarm și-a inaugurat noua fermă de bovine pentru carne
Autor: meatmilk  /   luni, 22 iulie 2019

Ziua de Sf. Ilie a anului 2019 a însemnat pentru Unicarm și pentru domnul Vasile Lucuț, proprietarul acesteia, un moment de o deosebită importanță, acesta inaugurând în cadru festiv noua fermă de bovine de carne, scopul investiției fiind acela de a aproviziona partea de procesare a companiei și, desigur, magazinele Unicarm, cu carne...