Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Test

Primul test cu detectare rapidă a Mycobacterium bovis în lapte

miercuri, 14 februarie 2018

Conform Dairy Reporter, PBD Biotech a lansat Actiphage, primul test senzitiv care poate detecta rapid prezența Mycobacterium bovis în lapte. M. bovis este bacteria responsabilă pentru tuberculoza bovină. Lansarea a avut loc la evenimentul DairyTech din Marea Britanie, în ziua de 7 februarie.   Deoarece laptele pe care îl folosesc nu este pasteurizat, producătorii de brânză din lapte crud trebuie să fie în permanență vigilenți...

Test pentru a preîntâmpinarea pestei porcine africane

miercuri, 6 mai 2015

Institutul Naţional de Cercetare Veterinară din Polonia ia în considerare noi măsuri pentru a ajuta industria de carne de porc poloneză, să evite problema pestei porcine africane (ASF), cu care s-a confruntat cu peste un an în urmă.   Cercetătorii polonezi susţin că ar fi vorba de unn test simplu pentru depistarea ASF precum şi potenţialele măsuri de biosecuritate care ar putea opri răspândirea bolii, potrivit...

Indagra: Biotrend propune teste și aparatură de ultimă generație

vineri, 31 octombrie 2014

Aflându-se din nou în rândul expozanților de la Indagra, compania Biotrend, din Bulgaria, expune teste și aparatură de ultimă generație, destinate atât fermierilor crescători de animale, cât și procesatorilor care doresc să controleze calitatea produselor. Dintre ultimele noutăți, putem aminti soluțiile din gama EnSURE, pentru determinarea rapidă microbiologică pentru NTG, E-coli și enterobacteriacee, cum ar fi: Microsnap, Ultrasnap...

Merial și-a extins gama de teste pentru sectorul cărnii de porc

miercuri, 15 octombrie 2014

Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țintă sănătatea animală și controlul cărnii de porc, anunță MeatProcessing, care citează un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea cărnii de porc a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor- consolidare, schimbări în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbunătățirea modului în care este comercializată carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra...

Echipament de detectare a oaselor în produsul final

marți, 30 septembrie 2014

FoodProcessing Technologi anunță lansarea pe piață a unui nou echipament de scanare a produsului final, pentru determinarea eventualei prezenței a bucăților de os. Echipamentul este propus de specialiștii germani de la Metalbud. Obligatoriu pe liniile de transport a cărnii dezosate, ScanTrac X-ray InspX este conceput special pentru detecția resturilor de oase, dar și a altor elemente străine, cum ar fi: părți metalice, pietre, sticlă...

CE a aprobat planul de testare a produselor din carne

marți, 19 februarie 2013

Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) organizat de Comisia Europeană a aprobat, vineri, planul de testare a produselor propus de comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg. Propunerea a venit cu prilejul reuniunii de urgenţă a miniştrilor agriculturii din şapte state membre UE, pe fondul amplificării scandalului declanşat de comercializarea cărnii de cal cu eticheta...